Welkom, Gast. Alsjeblieft Log In
Kijk ook eens op de site van Stichting Stop Internetoplichting (klik)
  Nieuws:
  HomeHelpLog In Steun Ons! Contact FAQ/Veel gestelde vragen Website Stichting Verzekerdopinternet  
 


twitterbutton.nl

Laat uw waardering blijken, doneer! (klik hier)De beste & goedkoopste PrePaid Simkaart !! Klik hier ! ! !
Pagina's: 1
Checklist of een webshop betrouwbaar is (Gelezen 33718 maal)

Team Globalmoderators
Global Moderator
*****
Afwezig

NO REPLY ACCOUNT !!

Berichten: 255


Checklist of een webshop betrouwbaar is
16.11.2010 om 22:33:45
 
Checklist of een webshop betrouwbaar is.

De regels voor wat betreft het kopen op afstand zijn vastgelegd in het Burgerlijk Wetboek (boek 7, Afdeling 9A. Overeenkomsten op afstand).

De volgende gegevens dienen eenvoudig terug te vinden te zijn op de site van de webshop:

 • Naam en bezoekadres van de webshop (BW7/46c)
 • De webshop moet via een gewoon telefoonnummer bereikbaar zijn, emailadres alleen is niet voldoende
 • Kamer van Koophandelnummer en BTW nummer moeten vermeld staan (in alle correspondentie)
 • Er zijn Algemene Voorwaarden, hierin moet vermeld worden:
   Het recht om binnen 7 werkdagen na levering de artikelen te retourneren in ongeopende staat (zichttermijn)
   De betaaltermijn. Bij de huidige webshops is dat vaak betaling vooraf dit is echter wettelijk geen vereiste (kijk ook maar naar de grote webshops die betaling via acceptgiro ed accepteren).

Aandachtspunten
 • Check op internet de reviews en ervaringen door bij google op naam van de webshop te zoeken. Indien de site vermeld staat bij OpgelichtOpInternet of een andere website die problemen behandelt komt dat direct naar boven.
 • Heeft de webshop een keurmerk (controleer op de site van de keurmerkinstantie of dit ook daadwerkelijk het geval is. De logo's op de webshops behoren aanklikbaar te zijn zodat u rechtstreeks naar de site van het keurmerk wordt doorgeleid. Het komt geregeld voor dat misbruik wordt gemaakt van logo’s van keurmerken). Keurmerken die niet op de website van ConsuWijzer staan, kunnen betrouwbaar zijn. Alleen moet u dat zelf beoordelen door informatie te verzamelen over dat keurmerk. De bekendste keurmerken voor webshops (goedgekeurd door Consuwijzer) zijn:

                     
 • Controleer zonodig hoe lang de website al in de lucht is. Dit kunt u doen door bij www.sidn.nl te zoeken op domeinnaam en de registratiedatum te controleren.
 • Betaling via betaalinstanties als ideal, moneybookers, multisafepay zijn op voorhand geen garantie dat een webshop betrouwbaar is.
 • Indien de prijs te mooi is om waar te zijn dan is dat ook vaak het geval

Wat kunt u doen indien niet geleverd wordt:
 • De wettelijke levertermijn bedraagt 30 dagen, tenzij bij de koop een andere termijn is afgesproken. In dat geval dient deze termijn door de verkoper te worden aangehouden.
 • De verkoper dient koper onverwijld in kennis te stellen indien de levertermijn niet gehaald wordt. Verkoper kan dan een voorstel doen voor een alternatieve termijn of de koper de mogelijkheid bieden de koop te ontbinden.
 • Koper heeft het recht indien na 30 dagen niet geleverd is, de koop te ontbinden.
 • Verkoper dient binnen 30 dagen na ontbinding van de koopovereenkomst het bedrag terug te storten op de rekening van de koper
 • Stort verkoper niet binnen 30 dagen na ontbinding het bedrag terug aan koper dan is deze in gebreke. Koper kan overwegen de rechtsbijstandverzekering in te schakelen (helaas nemen deze vaak alleen zaken in behandeling boven een bepaald minimum bedrag). Andere optie is om een civiele procedure te starten danwel om dit samen met andere gedupeerden te doen.
 • Indien met opzet niet geleverd wordt is er sprake van een strafbaar feit en kan hiervoor aangifte gedaan worden zodat justitie de zaak nader kan onderzoeken.

Op de site van de overheid: www.consuwijzer.nl kunt u alles terugvinden over de wettelijke regels met betrekking tot koop op afstand. Hier vindt u ook voorbeeldbrieven om een koopovereenkomst te ontbinden klik hier voor voorbeeldbrief.

Problemen? Meld het!
Heeft u problemen met een webshop. Meld het dan hier. Wij benaderen de webshop en kaarten de problemen aan. Daarnaast kunt u samen met andere gedupeerden de krachten bundelen.
Naar boven
 
 

Dit is een gezamenlijk account van de Beheerders van Opgeletopinternet.nl Een No Reply account !!! Bij vragen benader a.u.b. een (Global) moderator. Dank u wel.
  IP Gelogd

ISA
Global Moderator
*****
Afwezig

Bericht geplaatst;
zet notificatie aan!

Berichten: 14798


Re: Checklist of een webshop betrouwbaar is
Reactie #1 - 02.04.2011 om 18:17:38
 
NIEUWS: (ingekort vanwege auteursrechten)
                 
Volledig vooruitbetalen op internet?
De deskundige legt uit

Bij webwinkels moet je vaak je aankoop vooruitbetalen. Dan vind ik toch wel een risico.
Maar sommige webwinkels hebben alleen die betaalmogelijkheid. Is dat eigenlijk wel toegestaan?


Nee, een webwinkel die alleen producten aanbiedt tegen volledige vooruitbetaling handelt niet volgens  de wettelijke regels. De wet zegt dat bij het kopen van producten – ook in een gewone winkel - een vooruitbetaling oftewel een aanbetaling maximaal 50% mag bedragen. Alleen als u uitdrukkelijk samen met de verkoper afspreekt om daarvan af te wijken is een volledige vooruitbetaling toegestaan.
Zo’n individuele afwijkende afspraak zal zich bij een webwinkel niet snel voordoen.

Dat betekent dat een webwinkel naast de volledige vooruitbetaling ook een andere manier van betalen moet aanbieden. Zodat u ook kunt kiezen om na levering van uw aankoop te betalen. Bijvoorbeeld met acceptgiro, of onder rembours. Vooruitbetalen kan een risico inhouden. Bijvoorbeeld als een winkel failliet gaat, of er wordt niets geleverd en u maar moet afwachten of u uw geld terugkrijgt.

Bij het afsluiten van een dienst maar ook het boeken van een reis geldt deze regel niet. Daar is het wel toegestaan om u volledig vooruit te laten betalen. Bij het boeken van vakantiereizen of vliegtickets is het ook heel gebruikelijk om vooruit te betalen. De wet verplicht aanbieders van vakantiereizen voor een garantieregeling te zorgen, zodat u geen risico loopt bij een faillissement. Het SGR – de Stichting Garantiefonds Reisgelden – biedt zo’n garantie. Let er dus op als uw een vakantiereis boekt dat uw reisorganisatie is aangesloten bij het SGR of dat er misschien een andere goede garantieregeling bestaat.

Twijfelt u of het voldoende veilig is om vooruit te betalen?
Kijk voor meer informatie en tips over online winkelen en hoe je de betrouwbaarheid van een webshop kunt beoordelen op http://www.consuwijzer.nl....
                 

Klik hier om het originele bericht helemaal te lezen..
Naar boven
 
 
  IP Gelogd
Pagina's: 1


Veilig kopen doe je bij:
Kijkshop.nl

Bonprix.nlAdverteren op Opgeletopinternet.nl:
Klik hier voor meer info


VerzekerdopInternet.nl:
klik hier om uw premie te berekenen op verzekerdopinternet.nl

Accurate geolocation proudly sponsored by:
Klik hier om naar Maxmind te gaan
Uw IP:
Ook uw bedrijfnaam en banner hier?